Anslagstavlan

<< Tillbaka
Tips för bra luft och god ventilation
Skrivet av styrelsen 2011-10-24 07:43.

OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll) genomförs var sjätte år i fastigheten för att kvalitetssäkra boende miljön. OVK reglerna är samma oavsett geografisk placering och för oss i stan - fjärran från ren lantluft - kommer här några tips.

1) Rengör frånluftsventil i badrummet. Lossa ventilen och borsta rent i frånluftskanalen med t ex en torr målarpensel, gärna med längre handtag. Rengör även själva ventilen och sätt tillbaka den. Den fästes med en sk bygel i metall, som sticks in i kanalen.

2) Rengör/byt filter i luftventilerna, som sitter bakom eller under värme elementen i varje lägenhet. I de flesta lägenheter skall gallret på toppen av elementet lyftas upp och filtret kan därefter tas upp och rengöras (dammsug och tvätta) eller bytas ut. I några lägenheter sitter filtret i en låda under elementet – lyft på ”locket” och ta upp filtret. Nya filter kan köpas i de flesta byggvaruhus.

3) Rengör filtret i spisfläkten. I filtret fastnar fett från matlagning och damm från luften. Det går att rengöra i diskmaskinen eller blöttlägg med fettlösande rengöringsmedel.

4) Rengör ventilationsgaller på utsidan av ytterväggar. Din friskluft till lägenheten kommer in genom gallret. Borsta rent med mjuk borste eller t ex torr målarpensel. Gallren går att nå från balkong och/eller fönster.

Ovanstående rengöring bör för din skull göras regelbundet. Du ansvarar själv för detta. Har du frågor eller behöver hjälp, hör av dig till någon av oss i styrelsen.



Nästa styrelsemöte

2024-05-15
Styrelsesidorna
Frågor om avgifter/hyror

SBC
0771 - 722 722
Mån - fre kl 07-21
eller via webben - Klicka här



FELANMÄLAN

Görs via formuläret här på hemsidan.
Klicka här Felanmälan



AKUTA FEL / JOUR

Bredablick
Jour 010 - 177 59 00
(Kvällar, nätter och helger) Ej akuta ärenden - Felanmäl ovan)

Låsinväst låsöppning
031-80 24 24


VIKTIGT
om brandskyddet i vårt hus


bredband.kastell21.se


tv.kastell21.se

© BRF Kastellgatan 21, Göteborg 2023, 769604-4705, @ Maila styrelsen